Tüntetés sorozat a devizahitelesekért,szolnoki megmozdulás helyszíne!

Azonnali cselekvést sürget a Jobbik 2014, február 21 - 12:29 Belföld Friss hírek A nemzeti párt a forint árfolyam-ingadozása miatt a gyűjtőszámlán lévő összegek bankokkal való lenyeletését javasolja. A Jobbik összehívatná a parlamentet, a jövő héten pedig mintegy 100 helyszínen tervez tiltakozó megmozdulást a devizakárosultak érdekében. dfA forint árfolyam-ingadozása különösen azon hitelkárosultakat sújtja, akik átlagosan hétmillió forintos tartozásuk van és átlagosan 15 év van hátra a futamidőből. Egy ilyen folyamat nemzetgazdasági szinten is komoly károkat okoz - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik szakpolitikusa. A Jobbik számításai szerint a devizához kapcsolt hitelek egyötöde mögött volt csupán svájci frank vagy euró. Ezt az MNB gyorsjelentéseiben bárki megtalálhatja. A párt a nehéz helyzetbe került banki károsultak érdekében azonnali cselekvést sürget. Elsőként - ami csak tüneti kezelés - az árfolyamgátasok esetében a gyűjtőszámlán található összeg bankok általi azonnali lenyeletését tartjuk szükségesnek, tehát a gyűjtőszámlán lévő összegek ne jelenjenek meg későbbi törlesztésként, hanem nyeljék be ezt azok az érintett bankok, akik ezeket a hibás termékeket a piacra zúdították - tette hozzá. Z. Kárpát Dániel szerint éppen ezért szükséges az országgyűlés haladéktalan összehívása, hogy az ehhez szükséges intézkedések megszülessenek. Viszont ha már összehívjuk a parlamentet, akkor végre neki lehetne állni a valódi megoldás kivitelezésének, ami a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása lenne - mondta. Ezért a nemzeti párt a jövő héten mintegy 100 helyszínen vonul az utcára a hitelkárosultak érdekében. A sok helyszín a párt szerint azért szükséges, mert a kivéreztetett emberek közül sokaknak már a fővárosba való felutazás is lehetetlen feladatot jelent. A 100 helyszín által minden egyes hitelkárosult érezheti, hogy van egy politikai erő, amely mellettük van, amely a bankok elszámoltatásának pártján áll - mondta a jobbikos képviselő. A Jobbik olyan körülményeket fog teremteni, hogy ők az igazukat személyesen is tudják hallatni, ezért nagyon várjuk őket, hogy csatlakozzanak a megmozdulásainkhoz. Ahhoz viszont, hogy bármelyik megoldás megvalósuljon, az országgyűlés tisztességes munkamenetére lenne szükség, ezért a Jobbik a parlament összehívását várja el a kormánytöbbségtől - zárta sajtótájékoztatóját Z. Kárpát Dániel. alfahir.hu