1vk. 2vk. 3vk. képviselőjelöltjei

MÉSZÁROS ANDRÁS

44 éves, nős, jogi szakokleveles közgazdász, a Jobbik szolnoki alapszervezetének újjáalapító tagja vagyok, valamint a párt Közlekedési kabinetének tagja vagyok. Egy kis gyermekem van. 1997 óta élek az 1. számú választókerületben. Önkormányzati képviselőként elő kívánom mozdítani a Jobbik Radikális Változás című választási programjában leírt alapelveket, helyi vonatkozásban. Ezen belül a választókerületemre nézve sürgősen megoldandónak gondolom a közbiztonság erősítését, a bűnözés visszaszorítását, az utcai rendőri jelenlét erősítését. Tarthatatlan a közutak állapota, meg kell oldani a közterületek rendezését, a zöldhulladék megfelelő begyűjtését, elszállítását úgyszintén. Fontos feladatomnak tekintem a munkahelyteremtést, a városból történő elvándorlás megállítását. A város egekbe szökött hitelállománya ügyében a hitelezőkkel a feltételek újratárgyalását szorgalmaznám, az adósságszolgálati könnyítések érdekében. Megvizsgálnám - megfelelő pályázati források bevonásával - a környezetkímélő trolibusz-közlekedés meghonosítás lehetőségét városunkban.

BARÁTH SZILÁRD

2. számú választókerület

Közel 30 éve élek Szolnokon, a Széchenyi lakótelepen, jól ismerem a városrész lakóinak örömeit és gondjait. Az Eszterházy Károly Főiskolán történelem szakos tanárként végeztem, 2006 óta dolgozom a gyermekvédelemben. Az elmúlt években aktívan segítettem az Egyesült Magyar Ifjúság nevű szervezet munkáját, 3 éve szervezője vagyok a Baranta hagyományos magyar harcművészet szolnoki csapatának, melynek fő célja a magyar kultúra mindennapi megélése.

Önkormányzati képviselőként  az ősi magyar értékekre épülő programok megvalósítására törekednék, amelyek a fiatalok számára nem csak tartalmas szabadidős tevékenységet biztosítana, hanem hozzájárulna az életszemléletük, értékrendjük formálásához is. Elengedhetetlen a közbiztonság megerősítése, ezért szorgalmaznám a csendőrség, és a lovasrendőrség létrehozását. Elősegíteném az alternatív energiák felhasználását, sportpálya, járdák, parkok és egy fedett uszoda építését a Széchenyi lakótelepen. Ehhez kérem a szolnokiak segítségét!

TÖRÖK FERENC

3. számú választókerület

1979-ben elvégeztem a katonai műszaki főiskolát, majd az ország különböző helyőrségeiben szolgáltam (Békéscsaba, Vác, Budapest). 1986-tól főiskolai oktató-tanársegédként tevékenykedtem. 1992-ben leszereltem, majd Budapestről Szolnokra költöztem családommal. Munkám továbbra is a fővároshoz kötött, így ingáztam. 1999-től 2003-ig Kazahsztánban dolgoztam, mint minőségügyi vezető. 2004-től Szolnokon egy amerikai cég biztonsági vezetője voltam 2008-ig. Jelenleg biztonsági szakértő vagyok.

2006-tól a nemzeti radikalizmus elkötelezett híve vagyok. 2008-ban léptem be a Jobbik újjáalakuló szolnoki alapszervezetébe, majd csatlakoztam a Jobbik honvédelmi kabinetjéhez. A 2010-es országgyűlési választásokon megyei kampányfőnök helyettesként, 2010-től városi alelnökként tevékenykedem nemzetünkért. Fontosnak tartom, hogy a jó gazda gondosságával képviseljem választóimat, a magyarság érdekeit.