Feloszlott, majd újjáalakult a szolnoki alapszervezet

Szabó Gábor pártigazgató közleményei az ügyben :

Csütörtökön újraalakult a Jobbik szolnoki alapszervezete. Az újraalapításban 14 fő vett részt, akik mind tagjai voltak a feloszlatott előző szervezetnek is. A tagság helyszíni jelölés és titkos szavazás során Dr. Lázár Zoltánt választotta meg a szolnoki Jobbik elnökének.
Az újraalakult szervezet tagsága elszánt, hogy újult erővel vessék bele magukat a kampányba, s küzdjenek Baráth Zsolt országgyűlési képviselőjelöltünk egyéni győzelméért, valamint a Jobbik választási sikeréért. Így csak három nap telt el úgy a jász-nagykun-szolnoki megyeszékhely életében, hogy nem működött ott Jobbik szervezet. Az újraalakulással egy összetartó, a küzdelemre koncentráló szervezetünk lett Szolnokon, amely így már most erősebbnek tekinthető, mint ez előző volt - írja közleményében Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója.

Előzmények :

A Jobbik szolnoki alapszervezetében sajnos évek óta személyes ellentétek nehezítették a közös munkát.
Az egyéni országgyűlési képviselőjelölt-állítás során a választókerületben működő jobbikos szervezetek közül – élve demokratikus alapjogukkal – 5 szervezet Baráth Zsolt jelenlegi országgyűlési képviselőt támogatta a választáson való indulásban, míg a Szolnok városi alapszervezet saját vezetőjét, Nagy Gyulát javasolta.
A Jobbik országos elnöksége végül azt a döntést hozta, hogy a párt hivatalos szolnoki képviselőjelöltje Baráth Zsolt lesz.
A végleges döntés ellenére a belső feszültségek nem szűntek meg a szervezetben, és ez vezetett oda, hogy lemondott a városi szervezet elnöksége.
A szolnoki szervezet a személyes ellentétek miatt eddig sem tudta maradéktalanul ellátni a feladatát, s az eleve elfogadhatatlan a Jobbikon belül, ha a választási kampány során egy képviselőjelöltünket tevőlegesen nem támogatja egyik szervezetünk.
A helyzet gyors és hatékony megoldása érdekében a Jobbik országos elnöksége feloszlatta a szolnoki Jobbik-alapszervezetet, melynek hivatalos értesítői ma érkeztek meg postán. Az alapszervezetet már ezen a héten újra is fogjuk alakítani, hiszen ezen a fontos megyeszékhelyen sem telhet el néhány napnál több működő Jobbik-alapszervezet nélkül.