Z. Kárpát Dániel volt a vendégünk

A Szolnoki Nemzeti Esték programsorozat vendége volt Z. Kárpát Dániel. Lakossági fórumán napi közéleti - politikai kérdések kerültek szóba.

Előadásának bevezető részében Z. Kárpát Dániel a 4-es főút lassú és gyakran beragadó forgalmához hasonlította az általános magyarországi közállapotokat. Az első mondataiban máris ostorozta a hírközlést, ami a Jobbikot leginkább csak negatív színben tünteti fel és az igazság csak személyes beszélgetések és a jelenlegihez hasonló lakossági fórumok által juthat el az emberekhez. A jelenlegi következmény nélküli országban egyesek bármit megtehetnek, mindenféle jogi fenyegetettség nélkül, különös tekintettel a szennysajtóra.

A képviselő szerint a jelenlegihez hasonló népnyúzásokat csak nálunk lehet megcsinálnia a mindenkori fennálló hatalomnak, Bokros Lajostól kezdve a Széll Kálmán tervig. Más országban már forradalom, illetve lázadások törtek volna ki.
A népesedési adataink is igen szomorúak: a magyarság létszámának csak a fenntartásához minden most születő leánynak nyolc gyermeket kellene világra hoznia.

Jelenleg hazánkban a feltételeket az IMF nevű uzsoraszervezet diktálja és ez már Kádár Jánosék óta, 1982 óta így van. A feladat az, hogy minél több jövedelmet kell kihúzni az ország lakosságától és ezt a jelenlegi kormány is híven betartja. Az évi 600 milliárdos megtakarítás egyénenként 60 000 Ft-ot jelent évente, azaz családonként átlagosan 240 ezret.
A választási kampányban két éve minderről persze szó sem volt.
Példaként említette Z. Kárpát Dániel, hogy a magas árak miatt a lakosság kb. 20 %-a a gyógyszereit sem tudja kiváltani.
A megígért évi százezer új munkahely helyett a kormány két év óta mindössze 1900 új munkahelyet tud felmutatni.

Hazánkat leginkább az államadósság mértéke fojtja meg, ami visszafizethetetlen mértékű. Ezt a hatalom szent tehénként kezeli, az újratárgyalásról mindenféle bugyuta magyarázatok mellett hallani sem akar.
Ösztönözte Z. Kárpát Dániel, hogy vásároljunk hazai kereskedőnknél és ne vezessünk számlát olyan banknál, aki a népnyomorításban, az uzsorahitelezésben részt vett.

A képviselő kritikus dolognak nevezte a föld megvédését a külföldi befektetők, kufárok ellenében, ezt akár az uniós tagságunk árán is meg kell oldanunk. A kétharmados hatalom a föld alkotmányos védelem alá helyezését név szerinti szavazáson utasította el.
A földdel történő visszaélésekre a Benetton család Somogy megyei földbirtoklását hozta fel Z. Kárpát Dániel, ahol a Jobbik már tüntetést is tartott.

A fórumon megjelentek ezt követően kérdéseket intéztek a vendéghez, melyek keretében szó esett a Fidesz-kormány leváltásának lehetőségeiről, a devizahitelesekről. Ezen utóbbi esetben rávilágított a képviselő, hogy ha a kormány átvette volna a Jobbik javaslatait a végtörlesztések ügyében még a kormányváltás elején, azokat a jelenleginél kb. 600 milliárd Ft-tal olcsóbban meg lehetett volna oldani, az akkori alacsonyabb árfolyamok miatt. Igy nem lett volna szükség a Széll Kálmán-tervnek nevezett megszorító csomagra.

Szó esett az uniós kilépés lehetőségeiről. Köztudott, hogy Fekete-Afrika után a Föld leglassabban fejlődő gazdasági övezete az EU, ami mára egy büroktratikus, diktatórikus szervezetté vált. Új külpiacokat kell találnia hazánknak is, elsősorban a keleti országokban, mivel az unión belül érdemi bővülést nem lehet elérni.

A csőd szélére sodródott gazdaságunk legfőbb kerékkötője a súlyos adósságteher, amely ügyében a jelenlegi kormány semmiféle előrelépést nem tudott elérni. Ha a Jobbik kormányra kerül, a vég nélküli hiteltörlesztéseket azonnal felfüggesztené és tárgyalásokat kezdene az adósságrendezésről. Továbbá erősen megadóztatná a külföldi cégeket és bankokat is, amik jelen pillanatban kb. 5 000 milliárd Ft jövedelmet visznek ki évente adózatlanul az országból. A megélhetési gyermekgyártás ösztönzése is azonnali hatállyal megszüntetésre kerülne.

A Jobbik társadalmi ismertségének legnagyobb gátja az egyenlőtlen szereplése a többi erőhöz képest a hírközlésben. Az internet kivételével a párt nem kellő mértékben jut szóhoz, ami persze teljesen törvénytelen, de a fideszes Médiatanácsnak nem érdeke a jogszabályok betartatása. Jelenleg a Jobbik leginkább hatásos tömegtájékoztatási eszközének a Hazai Pálya c. kétmillió példányban megjelenő újság tűnik, mely a kampány közeledtével várhatóan gyakrabban fog megjelenni.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta a maradék nemzeti vagyonunk, a termőföld minden áron történő megvédését, mely a moratórium lejártával szabad prédája lehet a külföldi befektetőknek. Jelenleg sajnos sok föld kerül különböző narancsos bárók és oligarchák kezébe.

Szó esett a sajnálatos módon terjedő cigánybűnözésről, erőszakos bűncselekményekről is. A képviselő itt javasolta, hogy törődjünk többet az önvédelemmel, a sporttal, a küzdősportokkal és ne mutassunk könnyű prédát a ránk támadók számára, valamint törődjünk többet egymással és nyújtsunk segítséget, ha a közelünkben valakit támadás ér. A népességi mutatók alapján sajnos keményebb világ elé nézünk a jövőben. A képviselő elmondása szerint a cigányság megélhetési szaporulata az utóbbi időben szerencsére csökkenő mértékben emelkedik, mindemellett szigorú szabályozásra van szükség az idegenek bevándorlása ügyében is. A legfőbb dolog a magyarság gyermekvállalási hajlandóságának és lehetőségeinek öszötönzése, mivel minden nemzet sorsa a bölcsőkben megvívott háború sikerétől függ.