A zsidók nemcsak a szolnoki szurkolókat sértették meg, hanem az egész nemzetet porig alázták

Rettenetes szégyen és múlhatatlan gyalázat - mondta a szolnoki kosárlabda mérkőzésen történtekről Apáti István, a párt képviselője.

A Szolnoki Olaj KK kosárlabdacsapat kedden játszott a Hapoel Holon izraeli klub ellen európai kupameccset. A rendezők a szurkolóknak sem a csapat zászlajait, sem magyar nemzeti lobogót nem engedték be a Szolnoki Városi Sportcsarnokba. A szurkolók felháborodásuknak hangot adva nem mentek be a meccsre.

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője a Szolnoki Városi Sportcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, információk szerint az izraeli csapat biztonsági főnökével folytatott egyeztetés után tiltották ki a magyar nemzeti lobogót a mérkőzésről, valamint a csapatzászlókat, drapériákat.

"Itt meg is állhatnánk, ha nem ismernénk az évtizedes előzményeket. Ez az eset is tökéletesen jellemzi a hazai politikai és sportállapotokat. A gyalázat után jó szokás szerint a klubvezetés a rendezőkre, a rendezők a rendőrségre, megint mások az izraeli csapat biztonsági szolgálatára mutogatnak. Mindez jelen esetben nem számít, Szalay Ferenc Szolnok polgármesterétől, valamint Tóth Zoltántól a kosárlabdacsapat ügyvezető igazgatójától várunk választ arra ki rendelte el ezt a gyalázatot" - jelentette ki a Jobbik politikusa.

Hozzátette, ha az izraelieket zavarják nemzeti jelképeink, akkor maradjanak otthon. Egyébként sem érthető, hogy egy közel-keleti csapat miért az európai ligákban játszik, ám ha teszem azt Magyarország annyira problémás számukra, próbáljanak meg az arab országokkal mérkőzéseket játszani.

"Ráadásul egy olyan országhoz kapcsolódik mindez, amelynek államfője korábban Magyarország felvásárlásáról beszélt. Úgy tűnik az izraeli lobbi már nem elégszik meg a magyar-román labdarúgó vb-selejtező zártkapussá tételével, hanem még többet követel. Most már a magyar nemzeti jelképeket is betiltják. Megdöbbentő, hogy a magyar kormány hallgat az ügyben. Orbán Viktor miniszterelnökkel az élen úgy tűnik csak akkor emelik fel a szavukat, ha másokat ér sérelem, ám ha magyar nemzeti jelképeket tiltanak be gyalázatosan, akkor nem tiltakoznak ez ellen Izrael állam nagyköveténél. Sunyítanak, hallgatnak" - szögezte le Apáti István.

A Jobbik országgyűlési képviselője közölte, ha Magyarország, vagy bármely más ország a Dávid-csillagos izraeli zászlót, vagy szimbólumokat kitiltott volna bármely sporteseményről, azt hatalmas nemzetközi botrány kíséri. Mindenféle szervezet összehívtak volna, hazánkat különböző szankciókkal sújtják és viccesen szólva az sem elképzelhetetlen, hogy izraeli vadászrepülők is megjelentek volna légterünkben.

"Nem ők fogják megmondani, mit tehetünk, mit nem tehetünk, mit gondolhatunk és mit nem gondolhatunk. Nem tilthatják be nemzeti jelképeinket. Nem leszünk izraeli hódoltsági terület, akárhogy is szeretnék. Ha pedig a zsidó emberek vagy sportolók tényleg annyira félnek ebben az országban, amelyre persze semmi alapjuk nincs, ugyanis senki nem bántja őket hazánkban, akkor nem kell idejönni, vagy itt lehet minket hagyni, el lehet menni" - idézett egy hírhedt klasszikust a politikus.
"A nemzeti lobogónkat, szokásainkat kötelességük nekik is tiszteletben tartaniuk" - zárta sajtótájékoztatóját Apáti István.

(Alfahír)